Mediációs képzés a Partners Alapítvánnyal

Ez a cikk több mint 11 éves.

mediacio.gif2012. szeptember 11-12-én egy nagyon szuper képzést tartott nekünk a Partners Hungary képviseletében Kukity Kriszta arról, hogy mi is a mediáció és hogyan működik.

A Mediáció olyan alternatív konfliktuskezelési módszer, melynek során egy független harmadik személy, a mediátor segít abban a feleknek, hogy kidolgozzák a mindenki számára elfogadható megoldást. Sok mindent megtanultunk a két napban. Többek között a konfliktusok kezelését, a mediációs folyamatok áttekintését, stb. Nagyon jók voltak a csoportos játékok is.

Sajnos viszont az nem volt túl jó, hogy az első napon 10-en voltunk, a másodikon meg csak hatan a kért 20 fő helyett. Személyes véleményem az, hogy nagy hibát követtem volna el, ha kihagyom ezt a képzést. Nagyon sokat tanultam ezen a két a napon, aminek szerintem később sok hasznát fogom venni. Kriszta nagyon jól felkészült volt, nagyon érthetően vázolta az egyes témákat. Több ilyen képzésre lenne szükség. A csoport nevében szeretném megköszönni Krisztának ezt a csodálatos két napot.

Utóirat: Bánhatják, akik kihagyták ezt a képzést.

2012. szeptember 26.                                                                                                                                    Szick Gyula

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.