Megjelent a köztéri jogi kisokos 2012/2013-as kiadása

Ez a cikk több mint 11 éves.

titlePic2_kicsi.jpgMagyarországon a hajléktalan embereknek pontosan ugyanolyan jogaik vannak, mint azoknak, akiknek van állandó és biztos lakhatásuk. Ebbe beletartozik az egyenlő bánásmódhoz és az emberi méltósághoz való jog is!

Sajnos a jogok egyenlő gyakorlása nem mindig valósul meg. Jól tudjuk, hogy az utcán élő embereket nagyon sok zaklatás és megkülönböztetés éri a különböző hatóságoktól, hivatalos személyektől és az „átlagpolgároktól” is.

Az, hogy fedél nélkül élő emberként nem tartják tiszteletben a jogaidat és különösen emberi méltóságodat, nem a Te hibád. Az viszont, hogy ez ne történhessen meg se veled, se sorstársaiddal, a Te felelősséged is! Egyedül küzdeni nehéz és veszélyes, összefogással viszont mindannyian sokkal erősebbek vagyunk és képesek vagyunk megvédeni a hajléktalan emberek jogait és érdekeit.

Azért készítettük el ezt az információs füzetet, hogy a köztéren élő és tartózkodó hajléktalan emberek tisztában legyenek jogaikkal és a jogorvoslat lehetőségeivel. Ha valamilyen jogsértés ér, jelentkezz nálunk, és mi segítünk abban, hogy panaszod eljusson a megfelelő hatóságokhoz. Lépj velünk kapcsolatba! Tegyük meg közösen a szükséges lépéseket, hogy ugyanez másokkal ne történhessen meg!

A köztéri jogi kisokos INNEN letölthető.

Nyomtatott példányokért kérjük, hogy írjatok egy emailt az [email protected] email címre.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.