A Város Mindenkié hatodik elvonulása – beszámoló

Ez a cikk több mint 11 éves.

elvonulás_2012_kicsi.jpgEljött 2012 nyara, irány ismét Sajókaza… Megint egy újabb féléves értékelés, ez elől aztán nincs menekvés! És a mi kedves, nagyvonalú vendéglátónk már sokadjára, a Dzsaj Bhim Közösség Iskolája volt június 29 és július 1 között.

Pénteken, a megérkezés és helyfoglalás után gyakorlati megbeszélést tartottunk arról, hogy milyen menetrend szerint fog alakulni a három nap és ki milyen feladatot vállal a program lebonyolításában. Ezt követték a szakmai dolgok: elsőként a munka- és alcsoportok féléves beszámolóit hallgattuk meg és értékeltük ki, majd néhány közös játék után kielemeztük, mit csináltunk jól és rosszul tevékenység és működés tekintetében. Este bográcsos vacsora közben a falu asszonykórusával közös ismerkedős, eszmecserés beszélgetést folytattunk.

Szombaton délelőtt több kis csoportot alkottunk a tagokból és az volt a feladat, hogy mindegyik készítse el az AVM címerét a saját ötlete alapján, a kapott fotók, kellékek segítségével, majd mutassa be a többieknek.
Ezt követően az egyes résztvevőket elemeztük ki aszerint, hogy kinek milyen értékei, pozitív tulajdonságai vannak és ki mit ad a csoportnak.

Majd egy nagyobb lélegzetvételű téma következett, a tömegbázis kiépítése, melynek keretében értékeltük azt, hogy mit tettünk az elmúlt hónapokban azért, hogy ez megvalósuljon,  melyeket érdemes folytatni a jövőben, milyen új lehetőségeink vannak, beleértve a találkozási pont kérdését is.

Szó volt arról is, hogy akarunk-e formális szervezet lenni a jövőben, ennek milyen előnyei, hátrányai vannak.
Mivel a „törpölés” sokáig elhúzódott, és az „időjárás-felelősök is elég jól befűtöttek”, ezért a betervezett autós kirándulás helyett egy rövidebbet választottunk (igaz, csak néhányan), egy közeli bányatóhoz indultunk. Útközben útba esett a Sajó-folyó és a medrében kialakult kis szigetecskék odavonzottak bennünk olyannyira, hogy meg is mártóztunk a vízben és ott ragadtunk.

Késő délután visszatérve, újult erővel (és „napszítta aggyal”) folytattuk tovább az értékelést az AVM sejtjeinek eddigi és jövőbeni kiépítéséről. Vacsora után pedig a többség különböző társasjátékokkal múlatta az időt.

Vasárnap délelőtt – újabb tagok érkezése után – a debreceni sejt helyzetét beszéltük meg a jelenlegi taggal közösen, majd azokat a lépéseket, amelyeket az AVM jobb működése érdekében kellene tennünk, valamint a munka- és alcsoportok jövőbeni terveit. Végül választottunk két új tagkoordinátort, kijelöltük a Szervezetfejlesztési alcsoport új tagjait, valamint az egyes munka- és alcsoportokba mindenki leadhatta jelentkezését, aki akarta.

Összességében az elvonulás aktívan, jó hangulatban, finom ételekkel, humoros játékokkal telt, volt néhány új tagunk is, akik első alkalommal vettek részt, és a már jól bevált, faliújságra kitett szeretetposta is remekül működött.

Köszönjük ismét, Sajókaza!!!

Képek az elvonulásról itt.

2012. július 2.                                                                                                                                          Körmendy Tünde

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.