Az AVM delegációja Brüsszelbe utazik

Ez a cikk több mint 11 éves.

A Város Mindenkié négy tagja 2012 májusában Brüsszelbe utazik, hogy részt vegyen két, a hajléktalansággal és lakhatási szegénységgel kapcsolatos konferencián.

A szegénységben élők 11. európai találkozójára a Magyar Szegénységellenes Hálózat segítségével Szigeti Adrienn utazik ki május 10 és 11-én.

Ezt a találkozót évről évre az EU lisszaboni stratégiájának részeként szervezik, hogy fórumot biztosítsanak a szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élő embereknek az aktív részvételre az európai szintű politikában. Ebben az évben a találkozó témája a „Hajléktalanság és lakhatási jogok”. A találkozón összesen több, mint 150 ember vesz részt 30 különböző országból.

Élő videóközvetítés itt: webcast.ec.europa.eu

A másik esemény a European Union of the Homeless (EUH, Európai Hajléktalan Unió) éves találkozója, amelynek 2012 elején A Város Mindenkié is tagja lett. Az AVM delegációjának tagjai Balog Gyula és Takács Attila, hajléktalan aktivisták, Lennert Zsófia utcajogász és Ámon Kata szövetséges aktivista. Az EUH eseménye május 11-től 13-ig tart.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.