A Fedél Nélkül éves díjátadó ünnepsége – beszámoló

Ez a cikk több mint 12 éves.

A Fedél Nélkül utcalap éves díjátadó ünnepsége 2012. március 6-án 16 óra körül kezdődött. Három kategóriában osztottak ki díjakat: vers, grafika és elbeszélés. A zsűri – mint minden évben – most is öttagú volt. A Fedél Nélkül egyik munkatársa  nyitotta meg az átadó ünnepséget, majd átadta az egyik szociális munkásnak a szót, aki felkérte a zsűri elnökét, hogy nyissa meg, és mondja el, kik lettek a díjazottak. A zsűrinek ebben az évben is nehéz dolga volt, mert nagyon sok jó és szép munka született.
 
Egyébként 2004 óta rengeteg mű érkezett a hajléktalan emberektől, és igen színvonalas pályázati anyagok kerültek a zsűri asztalára: mintegy 155 vers, 600-650 grafika és mintegy 350 novella is megjelent a Fedél Nélkül újságban.
 
A díjak átadása után szünet következett. A szünetben büfé asztal is volt, ahol kávét, teát zsíroskenyeret és nagyon finom pogácsát is lehetett fogyasztani. Közben a folyosón, aki akarta, megnézhette a hajléktalan emberek által készített gyönyörű kiállítást.
 
Ezután folytatódott az AHA Színpad, ami tízéves múlttal rendelkezik és egy nagyon érdekes és humoros előadással emelte az átadó ünnepség egészét.
 
Köszönjük a lehetőséget és jövőre ugyanitt találkozunk.

2012. március 17.                                                                                             Lakatos András

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.