Szigeti Adrienn az Alternatív Köztársasági Elnök választás döntőjében – beszámoló

Ez a cikk több mint 12 éves.

Miután Szigeti Adrienn, A Város Mindenkié hajléktalan aktivistája egy az Alternatív Köztársasági Elnök választás döntőjébe jutott jelölt visszalépése miatt bejutott az első 7 közé, izgatottan vártuk a végső küzdelem napját, 2012. március 8-át. A Merlin Színházban megrendezett választási döntő 3 fordulóból állt. Az első körben a jelöltek bemutatkozása után mindenkinek egy-egy személyre szabott kérdésre kellett válaszolnia. A 2. körben már csak 5 fő vehetett részt, akik az 1848. március 15-i 12 pont egy-egy pontja, majd a 2012-es MILLA 12 pontja kapcsán fejthették ki álláspontjukat.

A hét főből mindössze egy hölgy versenyző volt, Szigeti Adrienn, aki az első két fordulóban derekasan állta a sarat, frappáns válaszokat adott a megmérettetést levezető Sebő Ferenc kérdéseire, például, hogy a zenei tanulmányait kamatoztatná-e, ha ő nyerné meg a választást. Erre Adrienn azt felelte, hogy igen, és mindenki dalolva menne dolgozni, sőt, bevezetné a Kodály-módszert is.

A 3. fordulóban már csak két jelölt küzdhetett meg az AKE címért, Bartos Cs. István és a rap-énekes Dopeman Papa. El kellett dönteniük, hogy versengenek-e egymással, avagy együttműködnek a „játékvezetővel”. Dopeman a versengést választotta, míg Bartos az együttműködést egymástól teljesen elszeparálva, függetlenül, és végül Dopeman nyerte meg a döntőt. 2012. március 15-én tehát a Szabad sajtó úton ő beszélhet majd, mint Álomfő.Az eredményhirdetés után DopeMen Papa megígérte Bartos úrnak (akitől kapott 1 kis üveg kevertet ajándékba), hogy az első úta a Mestör farmjára vezet majd, ahol buliznak egy jó nagyot.

Gratulálunk minden álomfő-jelöltnek, külön a nyertesnek, de legfőképpen Szigeti Adriennek, aki büszkén képviselt minket és egyben A Város Mindenkié legbátrabb hölgye. Köszönjük, Adrienn!

Képek a döntőről itt.

2012. március 10.                                                                                      Körmendy Tünde

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.