Az AVM farsangi bulija – beszámoló

Ez a cikk több mint 12 éves.

2012. február 24-én pénteken rendeztük meg A Város Mindenkié első farsangi buliját. A buli egyik szervezőjeként az alábbiakban foglalom össze a múlt heti rendezvényünket. A pénteki  programon – amely egy ismerkedős, lazulós, zenés, táncos est volt -, a város különböző részeiből meghívott hajléktalan emberek és A Város Mindenkié csoport  hajléktalan aktivistái, valamint szövetségesei és szimpatizánsai vettek részt. Nagy meglepetésünkre jóval több érdeklődő jött el, mint amire számítottunk, az összlétszám kb. 100-150 fő körül lehetett.

A szervezők üdvözlő, bemutatkozó köszöntése után a résztvevők megtekintettek egy néhány perces filmet az AVM életéről, miközben a szimpatizánsok által készített szendvicseket és italokat fogyasztották el. Majd Sziráki Ferenc, az AVM hajléktalan aktivistája kapott szót egy rövid bemutatkozásra. Ezt követően oldottabbá vált a hangulat, voltak, akik táncoltak, míg mások beszélgettek.

19.30-tól a jelmezbe öltözöttek közül a háromtagú zsűri által megszavazott első 3 helyezett vehette át nyereményét, majd egy újabb zenés, táncos blokk, valamint sütikínálás után megkezdődött a lufifújóverseny. 3×3 fős csapatok nevezhettek be és mindhárom csapat győztese mérkőzhetett meg egymással a végén. Mindhárman különböző, a helyezésüknek megfelelő nyereményeket vehettek át az eredményhirdetés után.

A program másik részeként a résztvevők az információs standnál az AVM-es aktivistáktól tájékoztatást, illetve szóró anyagokat kaphattak az AVM-ről, totókat tölthettek ki, valamint lehetőségük volt csatlakozni is a csoporthoz.

Összességében elmondható, hogy a farsang megszervezése nagy érdeklődést váltott ki az érintettek körében, jó hangulatban telt el. A jövőre nézve pedig tanulságként levonható, hogy még nagyobb felkészülést, koncentráltságot, empátiát, toleranciát és összefogást igényel a szervezőktől.

Képek a buliról itt.

2012. február 29.                                                                              Körmendy Tünde

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.