Takarítás a lakhatásért – második felvonás

Ez a cikk több mint 10 éves.

Mint korábban értesülhettetek róla, a csepeli önkormányzat 30-35 ember kilakoltatását tervezte, akik kunyhókban és egy magántulajdonú épületben élnek. A Város Mindenkié és a Börtön Helyett Lakhatást! közös akciójával sikerült átmenetileg megelőznünk a kilakoltatásokat. Jelenleg az érintettek bevonásával egyeztetéseket próbálunk kezdeményezni a kerületi önkormányzattal, hogy a lakóknak is megmaradjon az otthona és a rend és tisztaság iránti igény is érvényesüljön.

Hogy javítsuk tárgyalási pozíciónkat és biztosítsuk, hogy a kunyhók lakói hosszú távon megőrizhessék lakhatásukat, a hét elején elkezdtük összeszedni a kunyhók környékén – nagyrészt illegális szemétlerakásból származó – szemetet. Eddig egy konténer telt meg, de még van hátra munka: egy helyen be kell fejezni a szemét felszedését és három helyen konténerbe kell pakolni a már összeszedett szemetet. 2011. december 17-én szombaton folytatjuk (és reményeink szerint be is fejezzük) a szemétszedést. Ehhez kb. 15-20 önkéntesre lenne szükségünk.

Kérjük, ha rá tudsz szánni 2-3 órát a csepeli kunyhólakók életminőségének javítására és lakhatásuk hosszútávú megőrzésére, jelentkezz az [email protected] email címen a 06 20 381 89 96-os számon email címed, neved és telefonszámod megadásával, valamint jelezd azt is, hogy melyik időpontra tudsz odaérni.

A szemétszedéshez érdemes olyan ruházatba jönni, amit nem sajnáltok. Kérjük, hozzatok magatokkal munkavédelmi- vagy gumikesztyűt és nagy, fekete szemeteszsákokat. Aki tud, hozzon fényképezőgépet és (meleg) folyadékot. A konténerhez való hozzájárulásoknak is nagyon örülünk (erről információ itt, a megjegyzés rovatba kérjük írd be, hogy „konténer””).

A szemétszedés időpontja: 2011. december 17. (szombat)

A találkozó helyszíne: Csepeli HÉV, Szabadkikötő úti megálló
A találkozók időpontjai: 8.30h és 10h

Kapcsolat:
Udvarhelyi Tessza: 06 20 381 89 96

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.