Segítettünk: egy elmaradt kilakoltatás

Ez a cikk több mint 12 éves.

(A sikeres közreműködésünkről a család védelmében csak az eset után néhány héttel, és a konkrétumok mellőzésével számolunk be.)

A Város Mindenkié néhány hete sikerrel működött közre egy díjhátralékos család és az önkormányzat közötti közvetítésben, aminek eredményeként sikerült megelőzni egy kilakoltatást az egyébként igen rossz állapotú (bár a család által szépen felújított és rendben tartott) kicsi önkormányzati bérlakásból.

Egy szociális munkás szimpatizánsunkon keresztül értesültünk az ügyről, az utolsó pillanatban. A csoport két aktivistája a kilakoltatásra kijelölt napot megelőző este érte utol otthonában a családot. Az egyeztetés eredményeképpen sikerült elérni, hogy a család újra megpróbálkozzon az önkormányzat lakásügyi osztályával való párbeszéddel, tekintettel a kilakoltatás elrendelése óta a családnak megítélt adósságcsökkentő támogatásra. A Város Mindenkié csoport egyik aktivistája és önkéntes jogásza kísérte el a család két tagját, és közösen sikerült elérni, hogy az önkormányzat ügyfélfogadási időn kívül is szóba álljon a családdal, és a megváltozott körülményekre tekintettel az utolsó pillanatban leállítsák a kilakoltatást.

2011. szeptember 8.                                                                                          Misetics Bálint

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.