Börtön helyett lakhatást! Írj levelet Rogán Antalnak

Ez a cikk több mint 12 éves.

2011. június 14-én tizenkét parlamenti képviselő előterjesztést nyújtott be, ami a szabálysértési törvény módosításával börtönnel is büntetné a hajléktalanságot. Az előterjesztésről várhatóan az őszi ülésszakon szavaz az Országgyűlés. A törvényjavaslat jogellenes, embertelen és végrehajtása a közterületen élő hajléktalan emberek hatósági zaklatását, megalázását és tömeges elzárását eredményezheti.

A Város Mindenkié több alkalommal próbálta meggyőzni a politikusokat, hogy vonják vissza az előterjesztést. Levelet írtunk a rendészeti és szociális bizottságok tagjainak és megpróbáltunk felszólalni a szociális bizottság ülésén – sikertelenül. 2011. szeptember 15-én közmeghallgatást szerveztünk, ahova meghívtuk a tizenkét előterjesztőt, hogy elmondják, mi javaslatuk célja és hogyan tervezik megoldani a tömeges hajléktalanságot. Sajnos egyetlen politikus sem jelent meg a közmeghallgatáson. Ezen kívül, az egyik előterjesztőtől, Rogán Antaltól személyes egyeztetést is kértünk – erre a megkeresésre sem kaptunk még választ.

Nem adjuk fel! Célunk továbbra is az, hogy az embertelen előterjesztést visszavonják. Ha egyetértesz velünk, írj levelet Rogán Antalnak. Az online petíció elérhető itt: avm.homenet.org/

Kérjük, terjeszd a levelet barátaid, ismerőseid között, hogy Rogán Antal ne hagyhassa figyelmen kívül a kérésünket.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.