Lakhatási fórum – beszámoló

Ez a cikk több mint 12 éves.

Lakhatási Fórumot szerveztünk immár második alkalommal olyan egyéneknek és családoknak, akik a kilakoltatás szélén állnak. Az első Fórumból tanulva nem vettük olyan szárazra a programot, s nem akartuk az érintettek fejét csak adatokkal tömni. Volt olyan résztvevő is, aki nem érintett, hanem egy civil szervezet képviselője, s kaptunk lesújtó adatokat arról, hány család van bajban mint deviza hiteles (több mint 800 ezer).

Az elején levetítettünk egy filmet, ahol az AVM élőlánccal demonstrált, mert egy családot ki akartak lakoltatni egy szociális bérlakásból. A film nagyon megrázta az embereket. Majd kis csoportra osztottuk a résztvevőket. Az én kiscsoportomban bevezetőnek elmondtam, hogy én is voltam hajléktalan, s éltem az utcán is az akkor hatéves fiammal. Így ők is bátran elmondták miért, s hogy kerültek ilyen helyzetbe.

A Fórumon részt vett a Fórum Színház csapata is, akik eljátszották egy anyuka helyzetét, s kértek mindenkit, hogy gondolják meg, mit tennének az anyuka helyében, hogy megoldja a helyzetét. S akik jelentkeztek, azzal el is játszották. Nagyon tanulságos volt, s a résztvevők is megdöbbentek, de egyúttal ötleteket is kaptak, hogy ők mit tehetnek, ha tényleg odáig fajul a dolog. Összességében nagyon jól sikerült, s mindenki elégedett volt a végére. Köszönöm, hogy én is részese lehettem mind a szervezésnek mind a megvalósításnak.

Képek a fórumról itt.

2011. július 20.                                                                                            Csurika

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.