Az AVM műsora a Muzsikus Rádión – beszámoló a kulisszák mögül

Ez a cikk több mint 12 éves.

Több mint másfél éve minden hét keddjén 16 és 17 óra között a Város Mindenkié rádiós alcsoportjának műsora hallható a muzsikusradio.hu programjai között. Feladatunk, hogy a hajléktalan érdekvédelmi csoport megelőző heti munkájáról, annak legfontosabb, és a rádiót hallgatni tudó célcsoport számára érdekes hírekről beszámoljunk.

Az alcsoportnak vannak fix tagjai és célunk, hogy minél több AVM-es tag – aki  hajlandóságot és képességet érez magában a munkában való részvételre természetesen – teret kapjon és bekapcsolódjon mind az előkészítő munkába, mind pedig a tényleges adásba.  Az a munkamódszerünk, hogy "vetésforgóban" minden adást más szerkeszt és vezet az előző héten, a szerkesztőségi megbeszélésen közösen eldöntött formát követve (mind a személyek, mind a témák vonatkozásában).

Nem titkolt célunk, hogy ezekkel az adásokkal is hozzájáruljunk a hajléktalansággal kapcsolatos szemléletváltozáshoz, és újabb tagokat, pártolókat, aktivistákat nyerjünk meg az ügyünknek, mely – mint ezt a csoportunk eddigi ténykedése is bizonyította – NEMCSAK a most effektive hajléktalan élethelyzetben lévő emberekről szól, hanem a prevencióról, a megoldások jó magyar és külföldi módszereinek  ismertetéséről, átvételének lehetőségéről. Igyekszünk aktuálisak lenni és minden olyan akciónkról is hírt adni, ahová meghívást közvetítünk minden érdeklődő felé.

Csaknem minden adásunkban a témához kapcsolódóan meghívott "külsős" vendégeink is vannak, akik az adott téma szakértői és más oldalról is megvilágítva az adott témát hozzájárulnak ahhoz, hogy az elérhető összes információ birtokában tudjuk tájékoztatni a hallgatókat.

Reményeink szerint hamarosan visszaáll az a rend is, hogy akik a fenti, nem túl kedvező időpont ellenére is  szeretnék nyomon követni adásainkat, azok a muzsikusradio.hu-n és a jelen blogon is utólag meg tudják hallgatni az adást.

Köszönet a Muzsikus Rádió vezetőjének a lehetőségért, hallgatóinknak pedig a pozitív visszajelzésekért, véleményekért és kritikai megjegyzésekért.

2011. június 17.                                                                                                    Orbán Anna

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.