Spanyolórák az AVM-ben – beszámoló

Ez a cikk több mint 12 éves.

A Város Mindenkié a nyelvtudással nem rendelkező tagjai számára angol és spanyol nyelvtanfolyamot indított. Az angol már régebbóta folyik, erről majd az azon résztvevő sorstársaim és kollégáim fognak beszámolni. Mindkét tanfolyam ingyenes, és Magyarországon élő külföldiek, ösztöndíjasok önkéntes alapon vállalták az okítást.

A spanyol nyelvtanfolyamot első lépésben két hónapra terveztük, az alapokat elsajátítandó. Sergio Moles itt tartózkodó fiatal mérnök vállalta a heti egy alkalommal mintegy másfél-két órányi oktatást. A tanárunk rendelkezik némi magyar tudással, de a jobb megértés kedvéért angolul szokta a nehezebb részeket elmagyarázni, amit angolul beszélő tanulótársunk segítségével ért meg a csoport. Összesen tehát 8 alkalomról van szó, de olyan szépen és nagy léptekben haladunk, hogy a két hónap végén – amikor majd egy jelképes „bizonyítványt” is kapunk! – a lelkes csapat tagjait, ahogy mondani szokták, „nem lehet majd nagyon eladni” spanyol nyelvterületen. Köszönjük !

2011. június 10.                                                                                              Orbán Anna

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.