Poverty Outlaw / Törvényen kívüli szegények

Ez a cikk több mint 12 éves.

A Törvényen kívüli szegények (1997) című dokumentumfilm azoknak a nehéz döntéseknek a történetét meséli el, amit egy olyan társadalom kényszerít tagjaira, amelyben nem, vagy alig létezik szociális háló. Ilyen volt az Egyesült Államok az 1980-as években és egyre inkább ilyen Magyarország is. A film Philadelphiában játszódik és a Kensington Welfare Rights Union akcióin keresztül mutatja be, hogyan küzdenek szegény családok az alapvető méltóságért és szociális jogokért.

A filmet A Város Mindenkié lefordította és feliratozta (ezúttal is nagyon köszönjük az önkénteseknek) és ezúton az interneten is közzétesszük. A film készítőinek kérésére a videó egy jelszó segítségével érhető el. Ha szeretnéd levetíteni a filmet hajléktalanszállón, civil szervezetben, iskolában vagy bármilyen más nonprofit céllal, írj nekünk egy emailt az [email protected], tájékoztass minket, hogy hol, mikor és milyen céllal szeretnéd vetíteni a filmet és elküldjük neked a jelszót.

A film a Skylight Pictures Living Broke in Boom Times (2007) című filmjének egy részlete, amely három úttörő dokumentumfilm rövidített változatát foglalja magában. A filmben három aktivista: Cheri Honkala, Willie Baptist és Liz Theoharis osztják meg tapasztalataikat az egyesült államokbeli szegény emberek mozgalmának tapasztalatairól.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.