Vizsgáztunk!

Ez a cikk több mint 13 éves.

2011. április 17-én az AVM újabb 10 tagja tett sikeres vizsgát az Utcajogász program folytatásával kapcsolatos tudnivalókból, és az AVM által kiadott Köztéri Jogi Kisokos anyagából.

A hangulat a kezdeti „nem tudok semmit…” vizsgadrukk elmúltával remek volt, amit az interaktív feladatok csak fokoztak. Először két csapatban bingóztunk: az Utcajogásszal kapcsolatos hasznos információkból és a Jogi Kisokosból összegyűjtött kérdésekre kellett válaszolni. A kérdésre gyorsabban jelentkező csapatnak rövid gondolkodási idő után el kellett mondani a választ, a másik csapat pedig kiegészíthette, ha szükségesnek találta. Ezzel a módszerrel a kérdésekkel kapcsolatos összes fontos szempontot összegyűjtöttük.

Második feladatként mindenki kitöltötte a Jogi Kisokos totót, ami majdnem mindenkinek 13 + 1 találatos lett, azaz csillagos ötös. Ez azt jelenti, hogy a Jogi Kisokosban összegyűjtött és az utcán élő emberek számára kiemelten fontos jogokat és kötelezettségeket minden vizsgázó nagyon jól ismeri.

A totót követték a szituációs játékok, ahol az Utcajogászon már ténylegesen előfordult eseteket játszottunk el, az adott szituáció szereplőinek bőrébe bújva. Az egyes szituációk után mindenki elmondhatta észrevételeit, véleményét a választott megoldással és a szereplők viselkedésével, hozzáállásával kapcsolatban, így minden esetet sikerült alaposan kielemezni, megérteni, és javaslatokat is megfogalmaztunk a jövőre nézve.

Büszkék vagyunk rá, hogy mindenki megszerezte az oklevelet, azaz mindenki „átment”, és sok hasznos ismerettel, tapasztalattal valamint egy nagy közös élménnyel gazdagabban fogadhatjuk ügyfeleinket a Blaha Lujza téren, minden pénteken 15.00 és 17.00 óra között.

2011. április 19.                                                                                                     Kalota Ági

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.