Az Utcajogász a Murányi utcai szállón – beszámoló

Ez a cikk több mint 12 éves.

2011. április 12-én, kedden este fél 6-tól fél 8-ig a Keletinél lévő Myrai-szállón járt az Utcajogász csapata. Egy kis irodában gyülekeztünk, ott vártak már minket a szálló dolgozói. Lassan a lakók is elkezdtek szállingózni, majd megjelent a Myrai csupaszív vezetőnője, Szilvike is. Némi szék-szerzés, süti-elhelyezés és roll-up felállítás után 15 fős társaságban elkezdtük a bemutatkozást.

Zoli és Laci beszélt az AVM-ről és az Utcajogászról, majd kérdések és válaszok, és végül legalább 10 esetet vettünk fel. A látogatás végén pedig Szilvike megmutatta nekünk a szobákat, így láthattuk, hogy a Myrai tényleg az egyik legjobb hajléktalanszálló.

Szerintem nagyon hasznos volt az ottlétünk, mert barátságos körülmények között ismerkedtünk meg egymással, nemcsak ők velünk, hanem mi is újabb élethelyzetekkel, és olyan emberekkel, akik az AVM-nek is aktív tagjai lehetnek. A lakók és a szállón dolgozók emberséges viszonya különösen tetszett.

Egyszóval köszönjük Tibinek, aki megszervezte az egészet, a szálló dolgozóinak, és elsősorban lakóinak, hogy barátsággal fogadtak minket! Még sok ilyet!
2011. április 15.                                                                                                 Somogyvári Zoli

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.