Rendhagyó osztályfőnöki óra a Nemes Nagy Ágnes iskolában – beszámoló

Ez a cikk több mint 13 éves.

2011. április 1-én a Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskolában jártunk az iskolanapokon rendhagyó osztályfőnöki órát tartani. A Város Mindenkié tagjai gyakran tartanak órákat középiskolásoknak, én viszont most vettem részt először ilyen alkalmon. Összességében nekem nagyon jó élmény volt ez a két óra – a diákok érdeklődőek és aktívak, a város mindenkiés társaim pedig felkészültek és frappánsak voltak.

Egy angolos és egy drámás osztály tanulói vettek részt, összesen kb. harmincan. Egyrészt nagyon jó volt, hogy ennyi diákot érdekel a téma, másrészt viszont kicsit megnehezítette a beszélgetést, hogy ilyen sokan voltunk. A szituációs játékban sokan lelkesen részt vettek, és többen tettek fel nagyon nyílt kérdéseket a hajléktalan emberekkel kapcsolatban gyakran hallott sztereotípiákról. A foglalkozás végül 15-20 perccel tovább is tartott az óra végénél, és néhányan utána is ottmaradtak beszélgetni.

2011. április 13.                                                                                                     Pósfai Zsuzsi

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.