ZÉRÓ KILAKOLTATÁS! Sajtótájékoztató, performansz és kampányindító

Ez a cikk több mint 12 éves.

2011. április 15-től a kormány meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot, ez azonban már csak a devizahitelt törleszteni nem tudókat védi. Ez a moratórium tehát nem vonatkozik sem a díjhátralékos családokra, sem azokra, akik nem tudják fizetni a jelzáloghitelt, sem a lakásfoglalókra. A csupán részleges meghosszabbítás hatalmas veszélyekkel jár, és a határidő elmúltával várhatóan több tízezer ember fog az utcára kerülni. Ezen kívül, a részleges meghosszabbítással a jogalkotó önkényesen különbséget tesz a nehéz helyzetbe került emberek között: egy részüket a szolidaritásunkra érdemesnek ítéli, másokat arra érdemtelenként bélyegez meg. Ez egy jogállamban elfogadhatatlan.

A Város Mindenkié Zéró kilakoltatás! elnevezéssel kampányt indít, hogy a kormány minden érintett csoportra terjessze ki a kilakoltatási moratóriumot és foglalja törvénybe, hogy Magyarországon senkit se lehessen megfelelő elhelyezés nélkül kilakoltatni.

A Zéró kilakoltatás! kampány indító eseménye egy performansszal egybekötött sajtótájékoztató lesz, ahol egy lakásmaffiózó, egy bankár és egy ingatlanbefektető a kilakoltatási moratórium részleges lejártának reggelén pezsgővel ünneplik, hogy rengeteg ingatlanhoz áron alul hozzájuthatnak.

Az „örömteli” eseményre várjuk a sajtó képviselőit!

Mikor? 2011. április 15. (péntek) 10h
Hol? Citadella, Gellért-hegy, a Szabadság szobor mellett
(megközelítés a 27-es busszal)

Kapcsolat: Vojtonovszki Bálint: 06/20-44-99-110
Email: [email protected]
 

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.