Falak helyett lakhatást! Bíróság előtt a kilakoltatás ellen tiltakozó aktivisták

Ez a cikk több mint 13 éves.

Nem tévedés: ez egy befalazott szociális bérlakás a Ferencvárosban. 2010 májusában falazták be, miután kilakoltattak egy gyermekes családot.

Aznap 15 aktivista tiltakozott élőlánccal, akiket a rendőrségen szabálysértés miatt előállítottak, és beidéztek a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

Mi továbbra is elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az önkormányzatok lakáspolitikája gyártja, és nem megszünteti a hajléktalanságot.

Gyere el a tárgyalásunkra! Tiltakozz az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen, és támogass minket jelenléteddel!

Mikor? 2011. április 5. (kedd)
Hol? Pesti Központi Kerületi Bíróság, 1027 Budapest Varsányi Irén utca 40-44.

Program:

8.00-8.10 tiltakozó demonstráció a bíróság épülete előtt: szociális bérlakásokkal az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen
8.30-16.00 szolidaritás a polgári engedetlenséget gyakorló aktivistákkkal a 402-es tárgyalóteremben

Ha be szeretnél jutni az első és legfontosabb tárgyalásra, mindenképpen valamivel 8 előtt érkezz! Ha nem tudsz jönni reggel, csatlakozz hozzánk a nap folyamán minden óra 30-kor.

A kormány 2011. július 1-ig meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot. Ez azonban nem védi meg az önkormányzati bérlakásban élőket, a díjhátralékosokat és a lakásfoglalókat sem. A fővárosban már ma is több tízezer hajléktalan ember él az utcán és hajléktalan-szállókon, de április 15-e után újabb ezrek kerülhetnek az utcára. Mindeközben Budapesten több, mint kétezer önkormányzati bérlakás áll üresen, és gyakran több, mint egy évtizedet kell várni azoknak, akik szociális lakásra pályáznak.

Email: [email protected]
Kontakt: Kopiás Attila Steve (06 30 406 99 77)
Sajtókontakt: Vojtonovszki Bálint (06 20 449 9110)

A lakhatás alapvető emberi jog!

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.