Médiaképzés – beszámoló

Ez a cikk több mint 13 éves.

2011. február 14 és 16. között az AVM-nek köszönhetően részt vehettem a Nonprofit Média Központ Alapítvány által lebonyolított média-képzésen, mely "A Szociális Szolgáltató és Érdekvédelmi Szervezetek Hatékonyabb Médiaalkalmazásához" címet viselte.

14-én, hétfőn érkezés után nagyon hamar nekiláttunk a bemutatkozásnak, mert nagyon sűrű volt a program. Nagyon jó volt a hangulat és a társaság is. A bemutatkozásnál kiderült, hogy mindannyiunkban van valami közös: mindenki szeretne tenni valamit a szegénység ellen. Hétfőn beszélgettünk arról, hogyan írjunk sajtómeghívót és hogyan tartsunk sajtótájékoztatót. Megkaptuk első leckénket is, amely egy sajtómeghívó elkészítése volt.

Kedden reggeli után Bombera Kriszta, ebéd után pedig Varga Júlia volt a meghívott előadó. A vacsora utáni vendég, Monostori Judit, sajnos lemondta a meghívást, de ennek ellenére nagyon sok olyan dolgot tanultunk, ami még nagyon jól jöhet egy szervezet vagy csoport média-megnyilvánulásaihoz.

Rengeteg szerepjáték volt, sokszor úgy, hogy egy megkapott szó vagy név alapján kb. 20 perc alatt kellett megalkotni egy szervezetet, és ezt publikálni, írni egy sajtómeghívót és nyilatkozni. Az egyik például a Mosoly-járvány egyesület volt. Ezt kellett bemutatni és egy missziót készíteni sajtómeghívással egy média-eseményre 🙂

A két és fél napos képzés alatt megismertük egymást, tanultunk, voltak szituációs játékok, rengeteg nevetés, és sok-sok munka, tanulás.

A képzés két részből áll, az A és B modulból. Az eltérés ott van, hogy az A modulban a kamera előtt vagyok, míg a B modulban pedig mögötte. Hamarosan kezdődik a B modul, melynek lényege a kamerával való munka. Izgatottan várom!

2011. február 20.                                                                                              Ramon

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.