Ne menj haza!

Ez a cikk több mint 13 éves.

Gondoljunk azokra, akiknek nincs hova

A Hajléktalanokért Közalapítvány a Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Éve keretében a tél közeledtével közterületi rendezvénnyel hívja fel a figyelmet az utcán élő emberek helyzetére és a hajléktalanság problémájának lehetséges megoldásaira.

A szervezők november 12.-én, pénteken 16h-21h között egy jó hangulatú rendezvényre invitálják Budapest belvárosába mindazokat, akik nem mennek el tétlenül az otthontalanok mellett.

A rendezvény fő célja, hogy bemutassuk a hajléktalanság sokszínűségét, és lehetőséget adjunk a közterületen élő embereknek, hogy saját szavaikkal mutassák be világukat. Igyekszünk majd érdekes eszközökkel bevonni a járókelőket a probléma megoldásába és megismertetni velük a hajléktalanságból kivezető utakat.

A TERVEZETT PROGRAM:

16h:     Kerekasztal-beszélgetés a közterületi hajléktalanságról érintettekkel.
17h:     Rövid előadást tart a hajléktalan színtársulat, az AHA Színpad.
18h:     Big Fat Chubby & The Swamp Busters – koncert
19h:     Mrs. Columbo – Galambos Dorina jazz-formációja
20h:     Zanzibar – koncert

Eközben az érdeklődők megismerkedhetnek a hajléktalan-ellátó szervezetek szolgáltatásaival és A Város Mindenkié csoporttal, továbbá különböző játékokban vehetnek részt. A bemutatkozó szervezetek munkatársaitól hiteles és valódi információkat kaphat mindenki a hajléktalan emberekről és a számukra nyújtott szolgáltatásokról.

Időpont: november 12., péntek 16h-21h
Helyszín: VIII. Szabó Ervin tér (Baross utca vége a Kálvin térnél)

 

További információ:

www.hajlektalanokert.hu

otthontalanul.blog.hu/

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.