Üres lakások menete – beszámoló

Ez a cikk több mint 11 éves.

2010. október 17-én Üres Lakások Menete címmel demonstrációt tartottunk a VII. kerületben. Célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet arra a tarthatatlan helyzetre, hogy a fővárosban és ezen belül a VII. kerületben milyen sok üres, pusztuló, de hasznosítható ingatlan van.

A 15 órai indulásra sokan összegyűltünk a Blaha Lujza téren. Örömömre nem csak a csoportunk tagjai, hanem sok hajléktalan ember, más szervezetek képviselői és civilek is jöttek szép számmal, valamint a sajtó is jelentős érdeklődést mutatott az esemény iránt. Kanyargós utunk során négy épület előtt álltunk meg, és mondtuk el az ingatlan rövid történetét. De sétánk során rengeteg üres, pusztuló ház és üzlethelyiség előtt haladtunk el. Egy résztvevő elmondta nekem, megdöbbentő számára, hogy a városban milyen sok üres, kihasználatlan, elpazarolt épület van.

Remélem, a sajtó segítségével az önkormányzatok, politikusok figyelmét is sikerült felhívnunk erre a pazarlásra.

Emberek ezrei élnek ma Budapest utcáin, közterein. A BM törvénymódosító javaslatának elfogadása lehetővé tenné ezeknek az embereknek a megbüntetését, kriminalizálását. Közben üresen álló épületek, lakások tömegei vannak kihasználatlanul spekulánsok és nemtörődöm önkormányzatok kezében.

2010. október 20.                                                                                        Takács Attila

Képek a tüntetésről itt

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.