Együtt minden könnyebb és jobb

Ez a cikk több mint 13 éves.

Múlt vasárnap, 2010. szeptember 19-én tartottuk A Város Mindenkié csoport egyéves születésnapi buliját a Dózsa György úti szálló nagytermében.

Nagyon vártuk már ezt az évfordulót, mert bár még csak egyévesek vagyunk nagyon sok minden történt már velünk, és jó amúgy is együtt lenni. Ezt a bulit azzal a nem titkolt céllal is összekötöttük, hogy minél több hajléktalan ember figyelmét fel tudjuk hívni tevékenységünkre, eddig megtett utunkra, és a jövőbe előre nézve azzal a reménnyel, hogy minél többen ismernek meg minket, és csatlakoznak hozzánk. Mert a közösség hordozza az igazi erőt!

Meglepődve és örömmel nyugtáztuk, hogy sokan eljöttek, tele kérdésekkel és érdeklődő szívvel. Nagy öröm számomra, hogy láthattam újra: van értelme annak, amit csinálunk, és hatással vagyunk az emberekre, jó értelemben véve. Sok minden történt a bulin: volt jogklinika az érdeklődők számára, bemutattuk a csoportot, és végre elkezdtünk valóban megnyílni az emberek felé úgy is, hogy személyesen mentünk oda elmondani nekik, kik vagyunk, mit akarunk és ők is odajöttek hozzánk. Jó és emberileg fontos lépést tettünk feléjük, és egymás felé is, mert valóban KÖZÖSSÉG vagyunk.

Azután volt finom süti is, meg táncoltunk is, de a lényeg, hogy együtt voltunk nyitott szívvel és vidáman, és örömünkben mások is osztoztak velünk. Mert együtt minden könnyebb és jobb ezen az úton is, amit mi járunk. Úgy érzem, jó az irány…!

2010. szeptember 24.                                                                                      Csepi

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.