Köztéri piknik a Kálvária téren – beszámoló

Ez a cikk több mint 13 éves.

2010. szeptember 5-én lezajlott a köztéri jogi kisokosunkat bemutató piknik a Kálvária téren.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, szép napsütésben készülődtünk lebbencsleves főzéshez. A főzés végül – rajtunk kívülálló okok miatt – meghiúsult, és végül hagymás zsíros kenyér volt a menü. Ez okozott némi feszültséget, de később a csoporttagok helytállásának köszönhetően kellemes hangulatban zajlott a piknik. Előkerült egy gitár, a vendégek közül néhányan még táncra is perdültek.

Szép számmal érkeztek az érdeklődők, ismerkedtek a csoportunkkal és a kiadvánnyal. Összesen több, mint száz példányt osztottunk szét a megjelent hajléktalan emberek között. Tagjaink minden érdeklődőnek elmondták, miért készítettük el a jogi kisokost, és hogyan tudják használni. Hangsúlyoztuk, mennyire fontos tisztában lenni a jogainkkal, és kiállni értük.

A kiadványnak ez volt az első nyilvános bemutatkozója, a sajtóközleményünknek köszönhetően több rádió és tévé felkérést is kapott a csoport. A kisokos terjesztése ezután kezdődik: célunk, hogy eljusson minden közterületen élő és tartózkodó hajléktalan emberhez Budapesten.

 2010. szeptember 12.                                                                                     Bende Anna

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.