Egymásra lépni tilos! 2010-ben az AVM is a Szigeten

Ez a cikk több mint 13 éves.

Idén is megrendezésre került a Sziget fesztivál és augusztus 12-én a Budapest Esély jóvoltából az első születésnapját ünneplő csoportunk is lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

A Gödörben tartott előzetes megbeszélésen résztvevő szervezők és csoportok képviselői a kötelező formaságok után nagy sikerrel kipróbálták az erre az alkalomra készített társadalmi társasjátékot. Itt derült ki – a játék folyamán feltett kérdések alapján – hogy az egyes résztvevők néha milyen kevés információval rendelkeznek a más – noha bizonyos értelemben ugyanazért dolgozó – szervezetek által képviselt rétegekről. Felmerül az együttmúködés szükségessége, ha komolyan gondoljuk az emberekért kitűzött célokat, eredményeket akarunk elérni a közvélemény formálásában, és fel akarjuk hívni a politikusok figyelmét a háttérbeszoruló rétegek létére, szükségleteire. A civil csoportok, szerveződések ma már szinte nélkülözhetetlen részei a mindennapoknak.

A Szigetre Dr. Fenyvesi Péterrel mentünk. A rendelkezére álló hely szűke miatt a molinónkat csak a földre tudtuk teríteni, de így is behozott hozzánk néhány érdeklődőt. A Szigeten lévők nappali elfoglaltsága főképp a különböző ajándékok gyűjtése volt, amivel a csoportunk – jellege és anyagi helyzete miatt – nem tartozott az élvonalba. Ennek ellenére a totónak sikere volt, érdeklődéssel várták az eredményeket, a megbeszélést. A kimagasló eredmények díjazásában a Budapest Esély segédkezett. Balog Gyula, csoportunk tagja is meglátogatott minket és felvételeket készített. Módunkban állt egy kicsit körülnézni a Szigeten, és sajnálattal kellett megállapítanunk, hogy a perifériára szorult emberek iránti érdeklődés nem kifejezetten nagy.

2010. szeptember 4.                                                                                     Kovács Gábor Tamás

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.