Beszélgetés az ökopolitikai tábor zárónapján – beszámoló

Ez a cikk több mint 13 éves.

2010. július 24-én szombaton 15 órakor került sor a „Mélyszegénységben élők önszerveződései” című panelbeszélgetésre a Védegylet nyári táborában Horányban, melyet Misetics Bálint moderált.

Szigeti Adriennen (AVM) és Kovács Gáboron (AVM) kívül meghívást kaptak még a sajókazai asszonyközösség tagjai, valamint Pásztor Eszter, a bódvalenkei „freskófalu” és szociális szövetkezet létrehozója, mentora.

A Város Mindenkié képviselői először szépen felépítve bemutatták a csoportot, a megalakulást, az eddig végzett munkát és a terveinket.

A nemrég elkészült köztéri jogi kisokosunk egy példányát körbeadtuk, ami nagyon nagy sikert aratott! Ugyancsak nagyra értékelte a közönség a jogklinikáról szóló híreket is. Rákérdeztek a tagtoborzási módszereinkre is.


Ezen kívül, nagyon érdekelte a hallgatóságot az előadók személye, személyes érintettsége, és hogy ők hogyan kerültek kapcsolatba, és milyen munkát végeznek az AVM-ben. Tapasztalható volt itt is, hogy a „hajléktalan” embert NEM a kulturált megjelenésű, kulturált beszédű és „okosakat” mondó emberekkel azonosítják. (A szokásos megdöbbenés).

Mind a bemutatkozásunk, mind pedig a társadalom margóján élő egyéb önszerveződésekre, illetve a döntéshozók „rálátására” vonatkozó információk nagyon hasznosak voltak. Mindez erősítheti az AVM azon törekvését, hogy minél szélesebb körű együttműködéssel érjük el nagyobb célunk, az igazságosabb társadalom létrejöttét.

2010. július 29.                                                                                                Orbán Anna

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.