Meghívó: Európai konzultáció a hajléktalanságról

Ez a cikk több mint 12 éves.

Kedves Lakó- és Sorstársunk !

Mint a múlt augusztusban alakult hajléktalan érdekvédelmi csoport, A Város Mindenkié alapító tagjai szeretettel meghívunk

2010. JÚLIUS 6-án, KEDDEN 18h-ra a „Dózsa” nagytermében tartandó megbeszélésre (XIII. ker. Dózsa György út 152.)

Ennek két fő témája lesz: először röviden bemutatjuk a csoportunkat, eddigi munkánkat, akcióinkat, jövőbeni terveinket, s a hozzánk csatlakozás módjáról is beszélünk.

Másrészt szeretnénk a véleményedet meghallgatni arra vonatkozóan, miben látod a hajléktalanság megelőzésének, felszámolásának a lehetőségét a jövőben.

A FEANTSA, azaz az Európai Unió hajléktalan-ellátással foglalkozó szervezeteinek ernyőszervezete 2010 decemberében megtartandó konferenciáján szeretne kidolgozni egy olyan ajánlást, amelyet minden tagországhoz eljuttatnak majd, és amelyben összefoglalják az egyes országokban már alkalmazott és sikeres példákat és felvetnek új ötleteket is.

Ennek előkészítésében MOST ELŐSZŐR  a szociális szféra szakembereinek véleményén túl KIKÉRIK A HAJLÉKTALANSÁGBAN ÉLŐ, A HAJLÉKTALANSÁGOT SAJÁT BŐRÉN MEGTAPASZTALÓ EMBEREK VÉLEMÉNYÉT, JAVASLATAIT IS. Az egészet Belgium legnagyobb hajléktalan-ellátó szervezete fogja össze, nekik kell a mi anyagunkat legkésőbb július 15-ig megküldeni.

Kérünk, amennyiben tenni akarsz azért, hogy megváltozzon a saját és társaid élete, és minél nagyobb esély legyen a visszaintegrálódásra a társadalomba, gondolkozz el a mellékletben felsorolt kérdéseken, és válaszaidat, véleményedet mondd el 6-án. A beszélgetést angolra lefordítva, minden változtatás nélkül, szóról-szóra fogjuk továbbítani Belgiumba, ahol a decemberi értekezlet felkészítő anyagát a Te véleményed és javaslataid figyelembevételével fogják kidolgozni.

Ha nem érsz rá július 6-án este, akkor is várjuk a rövid véleményedet írásban a „Dózsa” portán leadva a 3083 vagy 3084 szoba lakói részére vagy a Város Mindenkié postaládájában (VII. ker. Kürt utca 4.).

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.