Tüntetés házfoglalók kilakoltatása ellen – beszámoló

Ez a cikk több mint 13 éves.

Szerda reggel komoly erőkkel kivonultunk Sherwoodba, hogy tiltakozzunk a romépületben lakók kilakoltatása ellen. A komoly erőt Gyula és én képviseltük kezdetben, majd csatlakozott hozzánk Szigetvári Zsolt, az MTI fotósa, Bak Anita, a Kossuth Rádió munkatársa és szimpatizánsunk, valamint a Vöröskereszt két szocmunkása.

Utóbbiak egy idő után elindultak a kerületi rendőrkapitányságra, hogy érdemi információt szerezzenek. Így megtudtuk, hogy a rendőrség nem kapott ilyen irányú felkérést mára, így nem is tervez semmilyen akciót. (Ez a reggeli eligazítás alapján derült ki.) Közben Anita rengeteg felvételt készített, Zsolt gyártotta a képeket. Telefonálóban sem volt hiány: BMSZKI, Index, RTL Fókusz.

Késő délelőtt eljöttünk, hogy egyéb munkáinkat is végezni tudjuk. Az ottaniakkal megbeszéltem, ha történik valami, értesítenek. (Megjegyzem, nagyon kedvesen fogadtak minket, örültek, hogy ott vagyunk, beszélgethetnek. Végül megköszönték a segítő szándékunkat.)

 Az ottaniak tudják, hogy el kell hagyniuk az épületet, többségük lehetőségeikhez képest tesz is valamit (egy pár új „házat” épít magának az erdőben, többen egy közeli, üres, bontásra ítélt házat foglaltak be). Jelenleg ez van.

2010. április 21.                                                                                                           Attila

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.