Kilakoltatás a Ferencvárosban

Ez a cikk több mint 14 éves.

Csoportunk a legutóbbi kihelyezett lakhatási munkacsoport találkozó alkalmával kapcsolatba került egy kilakoltatás előtt álló családdal.

A család jelenleg önkormányzati tulajdonban álló, igen rossz állapotban lévő ingatlanban húzza meg magát. Helyzetüket az is súlyosbítja, hogy kislányuk beteg: nagyfokú égési sérüléseket szenvedett, és bőrátültetést kellett rajta végezni. Beköltözésük óta az önkormányzati ingatlan állapota javult, elmondásuk szerint ugyanis korábban hiányoztak a nyílászárók, nem volt konvektor, stb.

A család bejelentette az önkormányzatnál, hogy készek fizetni az ingatlannal járó költségeket, azonban a lakásügyi osztállyal még nem sikerült megállapodniuk. A helyhatóság meghosszabbított határidővel felszólította őket a kiköltözésre, az érintetteknek azonban nem áll lehetőségében más ingatlanba menni.

A Város Mindenkié csoport méltatlannak és elfogadhatatlannak tartja az önkormányzat fenyegető intézkedését. Mint az állampolgárok jogait képviselni hivatott szerv, az intézmény köteles megfelelő lakhatási alternatívát találni a rászorulóknak. A csoport jelenleg érdekvédelmi tevékenységgel segíti a családot, és amennyiben kilakoltatásra kerül sor, demonstráció keretében kiáll a család ügye mellett azon elv alapján, hogy a lakhatáshoz való jog alapvető emberi jog.

Ezúton kérjük szimpatizánsainkat, hogy jöjjenek el és támogassák a családot és A Város Mindenkiét a várható demonstráción!

Az események és az önkormányzattal folytatott tárgyalások menetéről ez a fórum a forródrót!

Csurika és Betti

Az üggyel kapcsolatban az itt található levelet juttattuk el Ferencváros polgármesterének.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.