Közérdekű adatokat igénylünk

Ez a cikk több mint 14 éves.

A Város Mindenkié Lakhatás munkacsoportja a tegnapi nap folyamán az alábbi levelet adta postára minden fővárosi önkormányzat részére, melyben állampolgári jogainkat gyakorolva számos egyéb dolog mellett igyekszünk megtudni, hány önkormányzati bér- és szükséglakást adtak el önkormányzati vezetőink az elmúlt tíz évben, és ennek ellenére hány maradt még Budapesten. Ezek az adatok közérdekűek, tehát bárki által megismerhetőek, hiszen mindannyiunk életét befolyásolják – közvetve vagy közvetlenül.

Az önkormányzatoknak a levél kézhez vételétől számítva 15 napjuk van válaszolni. Kíváncsian várjuk az eredményeket, melyeket később összegezve meg is osztunk olvasóinkkal.

KÖZÉRDEKŰ ADATIGÉNYLÉS

Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Jegyző Úr!

A hajléktalan emberek érdekeit érvényesítő A Város Mindenkié csoport nevében írok Önöknek. Ezúton igénylem jelenlegi állapotra vonatkozóan a következő, az önkormányzat kezelésében álló közérdekű adatokat:

Önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások
1. teljes állományának száma;
2. az állomány megoszlása komfortfokozat tekintetében;
3. az állományban kiadatlan lakások száma;
4. a kiadott lakások négyzetméterre vetített havi bérleti díjai.
 
Önkormányzati tulajdonú szükséglakások
1. teljes állományának száma;
2. az állományban kiadatlan lakások száma.
 
Ezeken túl szeretnék havi bontásban kimutatást kapni arról, hogy 2000. január 1. és 2010. február 28. között hány esetben történt a kerületben önkormányzati tulajdonú szociális bérlakásokat és önkormányzati tulajdonú szükséglakásokat érintő építés, vétel, eladás, felújítás és megszüntetés.
 
Hány esetben történt kilakoltatás a kerületben 2009. jan. 1. és 2009. december 31. között, és ezekből hány esetben jártak el jegyzői határozat, illetve bírósági ítélet alapján?
Hány esetben volt a fenti időszakban történt kilakoltatások indoka lakbérhátralék, közüzemi díjtartozás, önkényes lakásfoglalás, egyéb ok? A fenti időszakban hány esetben lakoltattak ki önkormányzati tulajdonú szociális bérlakásból és hány esetben önkormányzati tulajdonú szükséglakásból?
 
Továbbá – amennyiben létezik ilyen dokumentum – szeretném megkapni Önöktől az önkormányzat bérlakás-állományával és szükséglakás-állományával kapcsolatos stratégiáját.
 
Adatigénylésem a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 19-20.§-ain alapul, kérem, hogy ennek megfelelően jelen közérdekű adatokra vonatkozó megkeresésemnek 15 napon belül tegyen eleget. A legegyszerűbb technikai megoldás érdekében kérjük, hogy lehetőleg a közölt adatokat .doc vagy .pdf kiterjesztésű file-okban az [email protected] e-mailc ímemre küldendő elektronikus válaszlevelükhöz mellékeljék, így az adatok környezetbarát módon és könnyen kezelhetően ismerhetőek meg. A dokumentumok másolásával kapcsolatban felmerülő indokolt költségek megtérítését természetesen vállalom, a költségek mértékére vonatkozóan azonban a fenti címen előzetes tájékoztatást kérek.
 
Budapest, 2010. április 6.                                                                              Vojtonovszki Bálint

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.