Önkéntes jogászokat keresünk

Ez a cikk több mint 14 éves.

A Város Mindenkié csoport jogászokat, jogászhallgatókat keres egy hamarosan induló Utcasarki jogklinika megvalósításához!

A hajléktalan emberek nap mint nap számos jogsértést szenvednek el, jogorvoslati lehetőségeik azonban rendszerint erősen korlátozottak.

Bár számos ingyenes, illetve közvetlenül a hajléktalan állampolgárokat célzó jogsegélyszolgálat működik Budapesten, az információhiány, valamint a szűk mobilitási és kommunikációs lehetőségeik miatt a hajléktalan emberek ezekhez csak korlátozottan férnek hozzá.

A 2010 tavaszán induló Utcasarki jogklinika ezen a helyzeten kíván változtatni. Terveink szerint A Város Mindenkié egy tagja egy önkéntes jogász társaságában heti egyszeri alkalommal a város valamely forgalmas csomópontjában fogadja majd a panaszosokat. Célunk a tanácsadás, az információnyújtás, valamint a hajléktalan embereket érintő általános problémák összegyűjtése, illetve az ezek mentén történő fellépés megszervezése.

Több önkéntes jelentkezését várjuk, így a jogklinika egy-egy jelentkező számára körülbelül havi egyszeri, néhány órás elfoglaltságot jelent majd.

A jelentkezők a projekt indulása előtt közelebbről megismerkedhetnek csoportunk tagjaival, az általunk végzett munkával, illetve rövid felkészítőt is tartunk számukra a hajléktalansággal kapcsolatos legfontosabb kérdésekről, problémákról.

Jelentkezési határidő: 2010. április 18.

A jelentkezéseket erre az e-mail címre várjuk: [email protected]

További információ: Udvarhelyi Tessza 06 20 381 89 96
 

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.