A Város Mindenkié üdvözli a Világ Körüli Békemenetet!

Ez a cikk több mint 14 éves.

2009. November 4-én, szerdán a Világ Körüli Menet a Békéért és az Erőszakmentességért Budapestre érkezik. Egy menet a hagyományos fegyverek és az atomfegyverek leszereléséért, a megszálló csapatok kivonásáért, a háborúk megállításáért. Egy menet 100 országon és 6 földrészen át, több millió ember részvételével, egy új, erőszakmentes kultúráért.

Program 2009. november 4-én:

16.30-kor – Látványos felvonulás a Gödörtől az Erzsébet-hídon át a Clark Ádám térre, a Világ Körüli Menet nemzetközi delegációjával.

18.00 órakor – Gyülekezés és a delegáció ünnepélyes fogadása a Clark Ádám téren.

19.00 órakor – A Szent György téren beszédet mond a nemzetközi delegáció képviselője, majd meggyújtjuk a fáklyákat a Hirosimából érkezett lángról. Az eseményt a szervezetek, csoportok, közösségek képviselőinek 1 mondatos felszólalása és közös „kérés-ceremónia” zárja.

A Város Mindenkié nevében Csepregi László mond beszédet.

Azok lesznek ott, akik háború helyett a békét, fegyverkezés helyett a szociális biztonságot, erőfitogtatás helyett a párbeszédet, konfliktusok helyett a megbékélést választják. Nem a hatalmasok, hanem az egyszerű emberek jelentik az egyetlen reményt arra, hogy egyszer majd legyőzzük az erőszakot.

További információ és regisztráció

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.