Molnár Gyula Alteregójának beszéde

Ez a cikk több mint 14 éves.

Molnár Gyula, a XI. kerületi polgármester Alteregójának beszéde, amely 2009. október 18-án a Móricz Zsigmond körtéren hangzott el.

Üdv a városlakóknak, a kedves szomszédoknak és a Békéért és erőszakmentességért menetelőknek!

Azon nemes és ünnepélyes alkalomból gyűltünk össze, hogy saját szemünkkel láthassuk az Új Rend Újbudán program megvalósulását.

Újbuda lakosságának alapelve szerint – a többségnek is vannak jogai, de ennek eléréséhez nem a kisebbség erőszakos eltávolítását választjuk, hanem a diszkrimináció megszüntetésével a beilleszkedés politikáját alkalmazzuk. Polgárainkkal az élen rájöttünk arra, hogy nem a közterületeket kell a hajléktalanoktól mentesíteni, hanem a társadalomban kell a hajléktalanságot megszüntetni.

A közterületen élő hajléktalanokkal szemben éppen ezért zéró toleranciát hirdettem meg, melynek gyakorlati megvalósításába már bevontuk a szociális bérlakásokba újonnan beköltözött hajléktalan embereket is polgárőrnek – ezzel a lakhatás mellett munkát biztosítva számukra.  A zéró tolerancia persze Újbudán azt jelenti, hogy a Fővárossal közösen felajánlottuk a város lakásállományának 9%-át kitevő üresen álló, kihasználatlan lakásokat, amit ők szociális bérlakásként el is fogadtak.

Így a város végre minden lakhatással rendelkező lakosa és az egyre növekvő számú turista most már kulturáltan sétálhat és ülhet le piknikezni egy padhoz a köztereinken. Így tudtam megvalósítani az Új Rendet Újbudán!

Ezennel átnyújtom a kerületünk közterein élő utolsó hajléktalan családjának a 621. szociális bérlakás kulcsát.

Végezetül, köszönöm a figyelmüket és azt, hogy a város végre valóban mindenkié, és örömmel tölt el, hogy az új programmal szolgálhatom a kerület minden lakóját.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.