Kampányok

Ez a cikk több mint 12 éves.

A Város Mindenkié csoport három fő területen tevékenykedik.

 

 

Lakhatás

A Lakhatási munkacsoport célja, hogy felhívja a döntéshozók és az állampolgárok figyelmét azokra az üresen álló budapesti ingatlanokra, amelyek kihasználásával – a megfelelő jogi háttérrel és társadalmi munkával – állandó lakóhelyeket lehetne teremteni a most hajlék nélkül köztereken, szívességi lakáshasználóként vagy hajléktalanszállókon élő embereknek. A munkacsoport többek között küzd a kilakoltatások ellen és a lakhatáshoz való jog törvénybe foglalásáért.

* Ferencvárosi kampány

* "Üres házak" kampány

* Lakhatáshoz való jog kampány

 

Érdekvédelem a hajléktalan-ellátásban

A Hajléktalan-ellátórendszer munkacsoport célja az érdekvédelem megerősítése és fejlesztése a hajléktalan embereket ellátó intézményekben annak érdekében, hogy a szolgáltatásokat használók aktívan részt vehessenek az őket érintő döntések meghozatalában. Ennek érdekében képzéseket szervezünk érdekvédelmi képviselőknek és szociális munkásoknak, valamint közösségépítő tevékenységet végzünk hajléktalanellátó intézményekben.

* Érdekvédelmi kampány

* Etikai kampány

 

Köztéri jogvédelem

A Köztér munkacsoport célja a köztereken tartózkodó és azokat használó hajléktalan emberek jogainak védelme. Ennek érdekében köztéri jogi kisokost készítettünk, amit minden utcán élő hajléktalan emberhez szeretnék eljuttatni, valamint Utcajogász néven heti egyszer köztéri jogklinikát működtetünk.

* Utcajogász

* Köztéri jogi kisokos

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.