A Város Mindenkié (AVM) csoport 2009 augusztusában alakult olyan hajléktalan emberek és szövetségeseik részvételével, akik tenni akarnak egy egyenlőségen alapuló és igazságos társadalomért. A csoport tagjai hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt és lakásszegénységben élő emberek és biztos lakhatással rendelkező szövetségeseik.

A Város Mindenkié a következő célokért küzd:

1.    a kikényszeríthető lakhatáshoz való jog törvénybe foglalása és érvényesítése
2.    a hajléktalanság kriminalizációjának megszüntetése
3.    a hajléktalan és lakásszegénységben élő emberek társadalmi és intézményes diszkriminációjának megszüntetése
4.    mindenki számára elérhető, magas színvonalú szociális rendszer
5.    széleskörű tudatosság a szociális jogokkal kapcsolatban és szolidaritás a hajléktalan és lakásszegénységben élő emberekkel
6.    a társadalmi elnyomást elszenvedő csoportok tájékozottak a jogaikkal és érdekeikkel kapcsolatban, jól képzettek és erősen szervezettek

Az AVM tagjainak többsége érintett ember és a hajléktalan és lakásszegénységben élő emberek vezető szerepet játszanak a csoport minden tevékenységében.

Nézz körül a Szolidaritás Múzeumában és tudj meg többet arról, hogyan működünk! >>>

Együttes kiállás – A változás történetei >>>

Nem szegényeknek való vidék – film A Város Mindenkiéről >>>

Mit csinálunk?

Nyomást gyakorolunk a döntéshozókra a megfelelő lakáspolitika kialakítása érdekében, megvédjük a hajléktalan emberek jogait és érdekeit, és küzdünk a hajléktalan emberek negatív társadalmi megítélése ellen. Munkánkkal meg akarjuk mutatni, hogy összefogással a hajléktalan emberek is képesek kiállni jogaikért és méltóságukért. A megbélyegzés és megkülönböztetés minden formája ellen küzdünk, ezért más kirekesztett csoportokkal is összefogunk.

Stopkilakoltatás! Kampány azért, hogy senki ne kerüljön az utcára.

A VÁROS MINDENKIÉ PÉCS

Már nemcsak Budapesten, de Pécsett is képviseljük a hajléktalan és lakásszegénységben élő emberek érdekeit. A pécsi csoportról itt és itt olvashatsz!

Testvérszervezeteink: Utcajogász, Utcáról Lakásba! Egyesület és Közélet Iskolája.

Szövetségeseink: Auróra, Gólya, Migszol, Artemisszió Alapítvány, Társaság a Szabadságjogokért, Menhely Alapítvány, Civil Kollégium Alapítvány, Közmunkás Mozgalom a Jövőért, Pneuma Szöv, Önállóan lakni – közösségben élni, Közöd Civil Társaság, Magyar Helsinki Bizottság, Kettős Mérce, Rhythms of Resistance, Magyar Szegénységellenes Hálózat, Habitat for Humanity, Food Not Bombs, Budapest Bike Maffia, Kontakt Fotóművészeti Kurzusokm Városkutatás Kft., NANE, Budapest Pride, Zöld Pók Alapítvány, Magyar Szolidaritás Mozgalom (Reméljük, ebből a felsorolásból nem felejtettünk el senkit, de ha mégis, elnézést kérünk és örömmel kiegészítjük a listát, ha írtok egy emailt ide: [email protected])

A Város Mindenkié Budapest képei 2016 júliusig

A Város Mindenkié Budapesti fotói 2016 augusztustól

Videók rólunk

Médiamegjelenések

Az AVM tagjainak személyes bemutatkozásai

Támogasd munkánkat!

Lépj velünk kapcsolatba!