Az AVM tagjai bemutatkoznak: Orbán Miklós

Ez a cikk több mint 10 éves.

miklós_kicsi.jpgOrbán Miklósnak hívnak, és kb. egy hónapja csatlakoztam A Város Mindenkié csapatához. Most egy hajléktalanszállón élek.

Szegeden születtem és itt folytattam tanulmányaimat a Krúdy Gyula Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézetben. Felszolgálóként volt szerencsém dolgozni a New York Palace Boscolóban és a Hotel Corvinus Kempinskiben. Középvezetőként pedig a Hotel Taverna csapatát erősítette. Amikor elvesztettem a kapcsolatom biztonságát, szinte ezzel egy időben a munkahelyem is megszűnt.

Hajléktalanként már két évvel ezelőtt is világossá vált, milyen méltánytalanságok érik az embert ebben a közegben. Az is tudatosult bennem, mennyire nem tudjuk kezelni ezeket a helyzeteket. Ezért is van szükség egy olyan szervezetre, mint A Város Mindenkié, amelyik kiáll a jogainkért és segít eligazodni a törvények és szabályok útvesztőiben.

Mindig is szerettem volna tenni valamit azért, hogy nekünk és a sorstársaknak elviselhetővé, élhetővé tegyük az életét. Szeretném a vendéglátásban szerzett emberismeretemet, vezetői, rendezvényszervezői készségemet, affinitásomat a hajléktalanságban élő emberek életvitelének javítására fordítani.

Orbán Miklós

További AVM-tagok portréi itt.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.