Az AVM tagjai bemutatkoznak: Fekete-Nagy Miklós

Ez a cikk több mint 10 éves.

miki_kicsi.jpgFekete Nagy Miklós vagyok, immár 1,5 éve A Város Mindenkié aktivistája. 1955-ben születtem Budapesten. 2007 óta vagyok hajléktalan.

Hajléktalan úgy lettem, hogy 2007-ben elvesztettem a saját tulajdonú házamat. Vidékről kerültem vissza Budapestre, egy hajléktalan szállóra. Hosszú időt nem töltöttem ott, máris az utcán találtam magamat. 2 év utcázás után megint bekerültem az ellátórendszerbe. Ekkor már a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül a Vasvári Pál laktanyába egy fapados hajléktalan hajléktalanszállóra. Innen 1 év eltöltése után ikertestvérem halála után megint vidékre kerültem. Közel félévnyi ott lakás után megint utcára kerültem volna, ha vissza nem fogadnak megint ugyanarra a szállóra, ahonnan vidékre mentem.

Ezen a szállón halottam először az AVM-ről, és nagy csatározások után végül is bekerültem egy jól megszervezett csoportba. Azóta lassan belejöttem, hogy a hajléktalanembernek is lehet szava. Meg oldódott az én nyelvem is! A Város Mindenkié csoportban koordinátori szerepet töltök be a kizárólag érintettekből álló ún. kiscsoportban. Más jellegű munkáim is vannak, ilyen például iratok hordása a hétfői nagycsoportra hol innen, hol onnan. Nagyon szívesen csinálom, amit elvállalok.

Hát, ennyit magamról.

Fekete-Nagy Miklós

További AVM-tagok portréi itt.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.