Az AVM tagjai bemutatkoznak: Lakatos Bertalanné Jutka

Ez a cikk több mint 11 éves.

jutka.JPGLakatos Bertalanné vagyok, 1955-ben születtem Budapesten. Életem nagyobb felét itt is éltem le, hisz a Budapest II. ker. Rózsadombon nőttem fel a Cseppkő u-i intézetben. Szüleim is itt éltek, egymástól külön, a III. és a XII. kerületben, de igazán szülő-gyermek kapcsolat nem volt köztünk. Néha-néha láttuk egymást, beszéltünk rövid mondatokat, ennyit kaptam én belőlük.

17 évesen – házasságkötés útján – kerültem ki az intézetből. Első házasságom Miskolchoz kötött, s talán boldog is lehettem volna, ha a szeretetemet viszonozta volna volt férjem. Rengeteg megalázás, verés jutott osztályrészül, mégis 17 évnek kellett eltelnie, hogy kilépjek ebből a brutális házasságból.

Második férjemmel Miskolchoz közel kerültem össze, de olyan sok gond szakadt a nyakunkba, hogy képtelenek voltunk megbirkózni velük. Így lettünk 1993-tól hajléktalanok. A Város Mindenkié csoportot személyes problémám útján, más közvetítésével ismertem meg. Első perctől szimpatikus volt számomra, hogy ez a csoport – hajléktalan emberek és szimpatizánsaik – végtelen hittel, hatalmas erővel, közösen akarnak tenni és tesznek a megbélyegzés és megaláztatás ellen, valamint együtt harcolnak az igazságosságon alapuló jogokért. Megvédik a mély szegénységben, hajléktalanként élő emberek méltóságát, harcolnak a diszkrimináció ellen!

Jó érzés köztük lenni, együtt dolgozni, ezért lettem AVM-tag.  

Az AVM további tagjainak bemutatkozása itt.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.