AZ AVM tagjai bemutatkoznak: Petrák István

Ez a cikk több mint 12 éves.

Hogy ki vagyok Én
E földtekén ?
Vagyok aki vagyok !
Én, Én vagyok.
… Kivagyok …
Nagyon kivagyok !
Kivagyok, hogy utcára kerültem,
Kivagyok, mert nem erre születtem,
A PÉNZ, hasznos, ha mérő eszköz
De kiborít, ha túl nő mindenen, s lefőz
Ha csak a pénz van, s az EMBER sehol
Mikor az ember helyett, a pénz az ÚR (!), mindenhol
Ha csak azt tehetem már
Amit a pénz diktál
És ha nem, nekem is vége
Ki dobnak, mehetek a szemétre

 

Mint annyi ember, én is azzal kezdtem, hogy megszülettem a Földön, Európában, Magyarországon, Budapesten, Pesten, a huszadik kerületben, rég, nőnapi ajándékként. Mechanikai műszerésznek tanultam, ahol annó az egyik tanárom azt mondta: egy műszerésznek mindenhez kell érteni. Leérettségiztem, estin, majd elmentem felvételizni a Kandó Kálmán Villamos Ipari Főiskola, Gyengeáramú kar, Műszerautomatika szakára. Írásbeli sikerült, szóbelinél bevonultam katonának. A Honvédség a tanulást nem engedélyezte. Ezért, érdeklődésem a biológia felé fordult. Mi az ÉLET, mint olyan? Ez lett, kutatásom fő kérdése, mely legalább 3 évig folyt, de akkor rá találtam Gánti Tibor: Az élet princípiuma című művére. Elolvastam.

E mű már megadta, megtalálta erre a kérdésre a választ. Aztán az evolúció érdekelt, de Csányi Vilmos etológus kimerítő választ adott erre is. Aztán a számítógép kezdett el érdekelni. Mi az? Mi a lényege? Mi az a MI (MESTERSÉGES INTELLIGENCIA)? Innen már csak egy ugrás volt, hogy a gondolkodás érdekeljen, az kezdett el érdekelni. Az emberi, az állati, és a mesterséges gondolkodás is. Ez még mai napig is tartana, de… amikor 2008 decemberében hajléktalan lettem, semmi sem érdekelt.

2011 februárjában kezdte érdekelni a Lindát, hogy Én ki vagyok, milyen vagyok, s egyáltalán, mért vagyok, ezért aztán engem meg elkezdett érdekelni a Linda! A LINDASÁG! Ez jó (!), mert jó, és szép a téma, s mert ez a kérdéskör kimeríthetetlen. Életem végéig is kutathatok ebben a témában. Azóta, barátok vagyunk.

Ő vett rá a tavalyi, parlament előtti tüntetésre is. Korán érkeztünk, így megkérdeztük, segíthetünk-e. IGEN! – volt a válasz. Délutánra AVM-es rendezőkké váltunk. Jól sült el az egész tüntetés. Sikeres volt. Ezért aztán, továbbra is AVM-esek szerettünk volna lenni. Érdeklődésünkre, Tessza mondta nekünk: semmi probléma, úgyis most indul egy új AVM-es csoport, Utca és Jog címmel. Ha érdekel, legyünk ott az alakulásukon. Ha felvesznek bennünket, azok lehetünk. Érdekelt! Úgy lett! Azóta is folyamatosan érdekel. Az AVM, Utca és Jog csoportjában teszem a dolgom. Érdekes, izgalmas, csak nem tudni, hogy mi lesz a vége.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.