AZ AVM tagjai bemutatkoznak: Filder Tamás

Ez a cikk több mint 12 éves.

Filder Tamásnak hívnak 22-éves vagyok, és hajléktalan. Én egy örökbefogadott gyerek vagyok. 1989-ben születtem a Madarász utcai gyermekkórházban. Ahogy hallottam, az igazi anyámnak nem kellettem, mert mikor a bátyámat megszülte, akkor azt mondta hogy ez a gyerek se kell mármint én. Nekem elvileg van egy nővérem valahol és egy öcsém.

Mikor megszülettem, ott lettem hagyva a kórházban és utána a Kerepesi úti csecsemőotthonba lettem betéve. Az örökbefogadó szüleim hat hónaposan vettek ki a csecsemőotthonból. Nagyon beteges voltam és azt mondta nekik a gondozónő, hogy meg fogok halni és nem fogok lábra állni majd. Nekik köszönhetem azt, hogy egészséges ember lettem, mert mindent megtettek annak érdekébe hogy normális ember legyen belőlem. Náluk nevelkedtem föl tíz éves koromig.

Aztán anyagi helyzet miatt intézetbe kerültem. Ott végeztem el a sulit az általános sulitól a kereskedelmi és az egészségügyi suliig. Betöltöttem a 18. életévemet és utógondozóba kerültem, de aztán két nap után ott is hagytam, azóta vagyok hajléktalan.

Azért lettem AVM tag, mert mindig is szerettem volna a magamfajta helyzetben élő embereken segíteni és végre sikerült megtalálnom azt a csapatot, amivel tudok együttműködni és emberszámba néznek engem és a többi hajléktalan társamat. Remélem, hogy közös erőfeszítéssel tudunk tenni valamit a hajléktalan emberek érdekében, valamit, ami jó irányba tereli őket.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.