AZ AVM tagjai bemutatkoznak: Bende Anna

Ez a cikk több mint 12 éves.

Hat éve vagyok aktivista, akkor csatlakoztam az Utca Embere önkéntes hálózathoz, és  ismertem meg azokat az embereket, akikkel most A Város Mindenkiében is együtt dolgozunk. Amikor nem az AVM-ben dolgozom, akkor szociális munkás vagyok, bár számomra az aktivizmus és a szociális munka  nem választható szét. Ugyanazért vagyok aktivista, amiért szociális munkás: szeretnék egy igazságosabb és egyenlőbb társadalomban élni.

Sokat kaptam: szerető, támogató család, barátok, anyagi biztonság, jó iskolák; és éppen ezért sokat is kell adnom. A Város Mindenkiében lehetőségem van megosztani másokkal a lelkesedésemet, a tudásomat, a csoport számára hasznos képességeimet, miközben rengeteget tanulok a többiektől.

Az AVM egy nagyon inspiráló közeg, folyamatos tanulásra és fejlődésre "kényszeríti" a tagjait. Nem pusztán egy csoport, hanem valódi közösség is, amelyben otthonosan és biztonságban érzem magam. A személyes életemben ez egy hosszú útkeresés eredménye, az AVM nekem a megérkezést jelenti: nem hiszem, hogy valaha csináltam ennél fontosabb dolgot az életemben.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.