Az AVM tagjai bemutatkoznak: Udvarhelyi Tessza

Ez a cikk több mint 10 éves.

Budapesten születtem, a II. kerületben. Végzettségem szerint kulturális antropológus vagyok és leginkább a városi társadalom és a közterek érdekelnek.

Olyan városban szeretnék élni, ahol mindenkinek van hely a köztereken és mindenkinek van emberhez méltó otthona, ezért senki sem kényszerül arra, hogy az utcán aludjon. Hogy én is aktívan hozzájáruljak ennek megvalósításához, 2005-ben csatlakoztam az Utca Embere önkéntes hálózathoz és A Város Mindenkié csoport egyik kitalálója és alapítója vagyok. Jelenleg doktori tanulmányaimat végzem New Yorkban, amelynek része az AVM "Utca és jog" című kutatása is.

Hiszek benne, hogy valós társadalmi változást csak alulról szerveződő tömegmozgalmak tudnak elérni, és különösen fontos a szegény, elnyomott és kiszolgáltatott emberek megszervezése és érdekeik érvényesítése.

A Város Mindenkié az egyik legfontosabb dolog az életemben: ez egy nagyon különleges csoport, ahol olyan emberek dolgoznak együtt közös célokért, akik a mindennapi – megszokott – életben keveset érintkeznek egymással, itt mégis nagyon nagy dolgokat érnek el együtt.

Van egy saját blogom arról, hogy milyen munkát végzek az AVM-en kívül: varosszolidaritasdemokracia.blog.hu

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.