AZ AVM tagjai bemutatkoznak: Sebály Bernadett

Ez a cikk több mint 12 éves.

Az alapítás óta vagyok AVM tag, illetve a lakhatási munkacsoport tagja. Saját tapasztalatból tudom, mennyire átfogó változást jelent egy család életében egy szociális bérlakás, éppen ezért meggyőződésem, hogy minden nehéz helyzetben lévő ember jogos követelése politikusaitól a bérlakásrendszer kiépítése.

Öt éve dolgozom emberi jogi civil szervezeteknél, régóta fontos szempont számomra az érintettek bevonása az érdekérvényesítésbe. Számomra ez a világ attól lesz egyenlőbb és befogadóbb, ha minél több olyan szerveződés, tér, folyamat jön létre, ahol a legszegényebbek is egyenrangúan vesznek részt a társadalomalkotásban. Kulturális antropológusként és kommunikációsként élvezem, amikor a megszokottól eltérő társadalmi közegben mozoghatok, szeretem, ahogy elsajátítjuk egymás nyelvét, létrehozunk egy közös tudáshalmazt, és együtt cselekszünk.

Az AVM ezt az éltető közeget jelenti számomra. Célom, hogy minél több olyan kezdeményezésben vegyek részt, ahol a társadalmi változásért folyó munkát a társadalmi csoportok minél szélesebb körű bevonásával, közösen hajtjuk végre.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.